2010. december 28., kedd

A profit mértéke és az étkezési szokások közötti összefüggések vizsgálata

A profit mértéke és az étkezési szokások közötti összefüggések vizsgálata, a kapcsolatuk az egészséggel számos közgazdászt és táplálkozástudományi kutatót foglalkoztatott. Legutóbb Imre barátom küldte el erre vonatkozó mélyreható felismeréseit:

1. A japánok alig esznek zsírosat és igen jó profit—termelő gazdaságot tudhatnak a magukénak; és kevesebb infarktus fordul elő náluk, mint az USA-ban.

2. A mexikóiak szeretik a zsíros kaját, de nem is figyelnek a kiemelkedő profitra; viszont az infarktusos esetek száma is kisebb, mint az Egyesült Államokban.

3. A kínaiak vörösbor fogyasztása minimális, a profitjuk viszont szépen növekszik, s ami az infarktusok számát illeti, az nem túl magas!

4. Az olaszok híresen aktív vörösborfogyasztók, profitjuk viszont erősen csökken és a szívrendellenességgel összefüggő megbetegedések száma – összevetve az amerikaiakkal – kisebb, mint odaát.

5. A németek szeretik a sört –mint köztudott – s rengeteg kolbászt esznek, s a profitjuk szépen jön fölfelé, s ami az infarktusos esetek számát illeti, az kisebb, mint az USA-ban!


Következtetés:

Ne izgulj a profit miatt, egyél – igyál, ami jól esik, angolul beszélni, na, az a halálos veszedelem!

Coachként mit tehetek hozzá? Meg kell tervezned saját jövőképed, s ehhez néhány kérdéssel érdemes szembesülni:

1. Mit szeretsz jobban: a hasadat vagy a profitod?

2. Hová utaznál szívesebben: Japánba vagy Mexikóba?

3. Sörös vagy boros vagy inkább?

4. Hol találkozunk szilveszter éjjel?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése