2010. augusztus 13., péntek

Szakmai kérdések? Kérdések szakmája!

Könyvajánló

A coaching szakma, - talán erről az olvasónak már vannak feltételezései - a kérdések műfaja! A jó coach (Mező Ágnes actioncoach szerint üzletfejlesztési mestertréner) kérdéseivel segíti ügyfeleit olyan megoldások felismeréséhez, amelyek alkalmazásával közelebb juthatnak céljaikhoz, vagy kevesebb energiával érhetik el azokat.

Az a kötet, - amely bemutatójára meghívást kaptam - több személyes vonatkozással kínálkozik arra, hogy blogom témája legyen. A könyv illusztrátora Szűcs Édua, az első magyar női karikatúrista Édua lányom „keresztanyja” bizonyos értelemben. Komócsin Laura, a kötet írója és szerkesztője kollégám. Nagyon várom már, hogy kézbe vehessem a kötetet, az étvágygerjesztőnek küldött kivonat máris felcsigázta az érdeklődésemet!

A szakmaiságot és egyéni hangnemet ötvöző írások nem mentesek az egészséges öniróniától sem. Az egyik mintafejezet nyomán hirdetek pályázatot olvasóim körében.

Egy szakma megnevezése a helyes válasz a következő kérdésekre!
  • Ki az (milyen szakma képviselője), aki először elveszi az órádat, majd jó pénzért megmondja, hogy mennyi az idő?
  • Mi a foglalkozása annak az embernek, aki mint a tánctanár a tánciskolában megmutatja, hol a kályha, ahonnan indulni kell, hogyan kell lépegetni, de akinek a lábára sohasem taposnak?
  • Aki bár jól ismeri az utat, briliáns vezető, de soha nem ül kocsiba?

Kedves Olvasó! A válaszokat tisztelettel várom itt alul a kommentek között, de fel is dobhatsz egy mélt. A helyes megfejtés érdekében azonban az a legjobb, ha idejében szert teszel az alábbi kötetre: 77 tanulságos történet vezetőkről, coachoktól és tanácsadóktól. Szerkesztette: KOMÓCSIN LAURA, SZŰCS ÉDUA RAJZAIVAL. Manager Könyvkiadó. Bp. 2010. Én is így teszek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése