2013. október 11., péntek

A befektető vállalkozó

 Azok számára, akik sikeresek a vállalkozásukban hamarosan egy újabb kihívással kell szembesülniük: hogyan figyeljenek a jövedelmükre olyan módon, hogy az még több jövedelmet termeljen.
A maximális hozadék érdekében történő befektetés a meglévő erőforrásokkal való okos gazdálkodásra alapozódik. Az esetek nagy többségében olyan módon kerül sor a siker megismétlésére, hogy a teljesítőképes modellre építve létrejön a második, majd a harmadik (és így tovább), a következő vállalkozás.
Ahogy egy vállalkozó fellépett erre a szintre, amikor már nem egy jó terméket vagy szolgáltatást próbál értékesíteni, hanem egy teljes üzleti modell szintjén gondolkodik, ideális megoldásnak látszik a franchise.
Az válik alapkérdéssé, hogy a befektetés hogyan válhat még inkább profit-biztos megoldássá; s ez azon múlik az esetek nagy többségében, hogy a befektető vállalkozó képes-e kellő távolságot tartani magának, hogy ne bújjon bele friss szerzeményébe, de ugyanakkor annak rendszereit, kapacitásait a benne rejlő maximumra legyen képes fel”javítani”.
Arra a szintre, amikor az már kellően attraktív más befektetők, vagy potenciális befektetők bevonzására. A folyamot az ingatlanfejlesztők példájával lehet legvilágosabban érzékelhetővé tenni. Mert mi is az ő receptjük: végy egy lepukkant ingatlant olcsón, hozd helyre majd értékesítsd magas áron! Ebben az esetben azonban jelentős többletérték is létrejön azáltal, hogy egy jól működő vállalkozás munkahelyeket, megélhetést ad másoknak, alkalmanként sok-sok embernek, meg a legszebb ingatlan is az esetek nagy többségében a fogyasztás kifejezése, mi több akár luxus is lehet.
Ismét jelzem, komoly kísértés bevonódni a cégbe, ahelyett, hogy keressünk valakit, aki ügyvezető (ahogy az angol fogalmaz: chief executive officer, CEO, ahol a középső szó végrehajtót jelent)- ként felelősséget vállal a napi ügyek irányításáért. Ránk a csendestárs szerep háruljon inkább, s ebben lel igazán önmegvalósító élvezetet egy befektető vállalkozó, akinek az lesz az elismerése, hogy egy újabb vállalkozást tett erősebbé az általa „hozott” kitűnő rendszerrel.
Arra szintre jutott ezáltal, ahol széles körben jól alkalmazható stratégiák révén az üzleti ciklusok természetét kihasználva már nem kell többet, sokkal inkább csak okosabban dolgoznia, mely meghozza a személyes és pénzügyi gazdagodás esélyét. 
Hol tart a vállalkozói létra megmászásában, ezt egy ingyenes személyes konzultáción érdemes végigbeszélni!
A szóba jöhető beavatkozási területekről és módszerekről színes, motiváló olvasnivalók a 100 üzleti mantra c. ebookban, melyet minden érdeklődőnek örömmel megküldök!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése