2013. szeptember 3., kedd

A jó karma

A Nyugati pályaudvar és áruház között, a senki földjén, a húgyszagú félszinten ült valamelyik nap egy hajléktalan és egy kézzel írt tábla volt előtte: "Itt kaphatod meg a jó karmádat!" - elmosolyogtam magam és kerek százast dobtam a kalapjába. S míg tovább ódalogtam a villamos felé, elgondolkodtam, milyen klassz lenne, ha minden olyan lehetőség fölött, ahol mások szolgálatára tehetünk valamit, neonbetűkkel világítana: "Itt kaphatod meg a jó karmádat!"
Ha tehetünk bármit embertársainkért, s ezt mi meg is tesszük, a sors 10 szeres módon adja vissza a számunkra! Nem az a kérdés, mekkora súlyú is ez a tett.
A hangsúly a szándékon van! Ha önkéntesként teszünk valamit, ha - és ez lehet a non plus ultra - igazából támogatjuk a másikat: érje el ő a sikereit, jusson saját teljesítőképessége csúcsára önmaga! A mi közreműködésünk legyen a biztatás, a motiválás, a lelkesítés: Meg tudod csinálni! Képes vagy rá!
Ez az, ami igazán karizmatikus, ami minket is energetizál ... mi több, tényleg helyre teszi az egónkat és ápolja a lelkünket! Szóval ... a csekkszámom, ahová küldheted az adományod: ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése